KLT-tutkinto läpäisty

21.11.2018

Takana on kolme vuotta ammatillisia opintoja silloisessa Porvoon Kauppaoppilaitoksessa. Opiskelujeni alkaessa olin vahvasti menossa kohti asiakaspalvelun ja markkinoinnin ammattikuntaa, mutta meidän loistavan taloushallinnon opettajan ja alan säännönmukaisuuden ja loogisuuden tunteen vetämänä huomasin hakeutuvani talouspuolen opintojen ääreen. Ajatuksena tuolloin ei kuitenkaan ollut vielä hakeutua työhön tilitoimistoalalle. Sinne kuitenkin päädyin heti valmistumisen jälkeen ja sainkin erinomaisen työpaikan sekä ponnahduslaudan tähän ammattikuntaan.

Siitä lähtien olenkin työskennellyt tilitoimistoalalla ja kokenut sen omaksi jutukseni.

Monen vuoden ajan haaveena oli, että jonain päivänä minä vielä sen KLT-tentin haluan läpäistä. Mahdolliseksi tuo tuli ensimmäistä kertaa viisi vuotta sitten kun olin saanut riittävän määrän työkokemusta silloisiin vaatimuksiin nähden. Sinä vuonna tosin sain rakkaan tyttären, joten tuo ammatillinen haave sai jäädä odottelemaan parempia aikoja.

Viime keväänä työtilanne näytti kerrankin otolliselta omaan opiskeluun ja laitoin hakemuksen tenttiin vetämään. Vahvistus tenttiin pääsystä tuli alkukesästä ja siinä vaiheessa työtilanne olikin jo muuttunut sen verran, ettei lukemiseen juuri aikaa ollut. Noh, ilmoittauduttu oli, joten kalenteria välillä vilkuillen totesin tenttipäivän lähestyvän uhkaavasti. Olin jo lähellä perua osallistumisen, koska en ollut edes ehtinyt vilkaista valtaosaa tentin kirjallisuusaineistosta. Päätin kuitenkin lähteä katsomaan, millainen tuo varsinainen tilaisuus on ja hakemaan kokemusta tentistä itsessään. Onhan edellisestä tentistä jo jokunen vuosi ehtinyt vierähtää.

Sain tänään kesken työpäivän yllättävän ja erittäin positiivisen uutisen. Vastoin kaikkia odotuksiani, olen läpäissyt hyväksytysti lokakuun alussa pidetyn KLT -tentin.

Tunne on melkoisen huojentunut ja onnellinen. Tokikaan opiskelu ei tähän lopu. Tässä työssä opiskelu on osa arkea jatkuvasti muuttuvan lainsäädännön takia ja ehkäpä se on juuri paras motivaattori ja haastaja arjessa.

Tässä vaiheessa haluankin kiittää niin yhteistyökumppaneitani ja mentoreitani vuosien varrella ja eritoten asiakkaitani. Ilman asiakkaiden heittämiä haasteita en olisi tähän ammattitaitoon yltänyt. Tämä työ on äärimmäisen kiitollista ja sen parhaimman palkinnon saa, kun pääsee tekemään tiivistä yhteistyötä vuodesta toiseen asiakkaiden, teidän urhoollisten arjen yrittäjien kanssa.

Suuri kiitos myös perheelleni ja eritoten parhaimmille taistelukumppaneilleni Jansulle sekä Janille! Tällä tiimillä tätä työtä on ilo tehdä!

 

Terveisin

-Tina-

07.05.2020Adminet Lite - kumppanitilitoimisto
31.12.2019Eläköitymisen johdosto palvelumme supistuvat ja keskitymme vain tilitoimistopalveluihin
12.11.2019Laajennamme lähemmäs asiakkaitamme!
10.06.2019Monitoimisto Oy sai Adminetillä enemmän aikaa asiakastyöhön
03.04.2019Taloushallintoliiton jäsenyys
21.11.2018KLT-tutkinto läpäisty
31.10.2018Tilaajavastuulaki ja sen edellyttämät todistukset
24.10.2018Suomi.fi valtuutukset käyttöön
10.10.2018Tulorekisteri tulee - valmistautukaamme